Consultatie infertilitate

Infertilitatea este o boală ce a fost clasată de Organizația Mondială a Sănătății pe locul 5 în topul dizabilităților la nivel global. În momentul în care auzim despre infertilitate, majoritatea dintre noi o asociem automat cu o problemă a femeii. Studiile arată, însă, că atunci când vine vorba despre acest subiect, cauzele sunt mixte: 30% datorate femeii, 30% datorate bărbatului, iar restul este o combinație între cele două.

Solicită programare

Infertilitatea este o boală

Ce este infertilitatea?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește infertilitatea ca incapacitatea de a avea un copil după cel puțin 12 luni în care au avut loc relații sexuale neprotejate. În România, 1 cuplu din 6 se află sau s-a aflat într-o situație de infertilitate. Dintre cei care au probleme de infertilitate și au apelat la specialist, 60% au obținut sarcina într-o perioadă de 2 ani.

Care sunt cauzele infertilității?

O treime dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, iar în rândul celor trecute de 40 de ani, infertilitatea este întâlnită la peste jumătate. De asemenea, în ultimii ani, procentul bărbaților care se confruntă cu această problemă a crescut și el din ce în ce mai mult.

La femei, cele mai importante cauze ale infertilității sunt endometrioza, vârsta, trompele înfundate sau uterul poziționat anormal, iar în cazul bărbaților azospermia, probleme ale funcției sexuale și problemele hormonale.

Care sunt opțiunile de tratament ale infertilității?

Dacă după un an de încercări nu s-a ajuns la nici un rezulat, atunci ar trebui să vă îndreptați către medicul specialist pentru a putea realiza un diagnostic integrat al infertilității.

În România, tratamentul infertilității poate fi chirurgical, inseminare artificală sau fertilizare in vitro (FIV).


În cazul în care doriți să aflați mai multe despre infertilitate, cum o puteți depista și preveni sau tratamentul ei, ne puteți contacta oricând folosind datele din secțiunea Contact.