Senologie

Controlul mamografic regulat este cea mai eficientă metodă de a depista cancerul de sân precoce. Programează-te la un screening!

Consultatia senologica

Ai făcut un screening imagistic la sân și ți-a fost depistat un nodul ce necesită o intervenție chirurgicală pentru a fi înlăturat. Vino în cadrul clinicii noastre și vei găsi soluții chirurgicale și medici supraspecializați în chirurgie oncologica, cu experiență în astfel de situații. Cancerul de sân este o afecțiune cu șanse mari de vindecare, însă pentru a fi învinsă trebuie ca medicul sa intervină în timp util.

Cancerul mamar poate fi clasificat astfel:
• Cancer mamar neinvaziv – (sau carcinom in situ) – Este o forma timpurie de cancer mamar, iar cel mai frecvent întâlnit tip este carcinomul ductal in situ (CDIS).
• Cancer mamar invaziv – Este etapa ce urmează după stadiul in situ, iar cea mai întâlnita formă a acestui tip de cancer mamar este cel ductal invaziv.
• Cancerul mamar inflamator – Un tip mai rar întâlnit, caracterizat prin inflamarea țesutului mamar asociat procesului neoplazic.

Consultatia senologica

Ecografie mamara

Știai că prin intermediul unei simple ecografii de sân poți descoperi chisturi mamare, noduli sau alte modificări de structură ale sânului? După vârsta de 30 de ani se recomandă realizarea anuală a unei ecografii de sân, atât pentru prevenție, cât și pentru tratament precoce în caz de depistare a unui probleme.

Ecografie mamara

Mamografie

Cea mai bună metodă de a descoperi cancerul de sân înainte să apară simptome este efectuarea unei mamografii. Clinica noastră dispune de un mamograf digital și de o echipă de medici dedicați, cu supraspecializare în depistarea și tratarea cancerului de sân, dar și de un laborator unde poți face analizele și investigațiile necesare. Simptomele cancerului de sân diferă de la noduli ce pot fi sau nu palpabili, până la modificări la nivelul tegumentului, iar stadiul la care este descoperită afecțiunea este foarte important, mai ales că simptomele similare cancerului de sân pot avea de multe ori alte cauze medicale non-canceroase, cum ar fi formațiunile benigne (chisturi, fibroadenoame). Aproximativ 50-60% dintre cancerele mamare debutează prin microcalcificări izolate, fără reacție fibroasă în jurul calcificării, ceea ce face ca mamografia să rămână investigația de primă intenție în depistarea precoce a cancerului de sân.

Mamografie

Biopsie san

Puncția de sân sau biopsia mamară este o procedură prin care se extrage un fragment din tumora descoperită la nivelul sânului. Fragmentul va fi supus unei examinări histopatologice pentru obținerea diagnosticului definitiv. Astfel, se face diferența certă dintre leziunile benigne și cele maligne (canceroase), dictând conduita terapeutică adecvată.

Biopsie san